Заместник-кметът на Община Разград  Добрин Добрев поздрави децата от ДТА

...
Заместник-кметът на Община Разград  Добрин Добрев поздрави децата от ДТА
Коментари Харесай

ДТА ”Лудогорче” празнува Първи юни на сцената с приятели

Заместник-кметът на Община Разград  Добрин Добрев поздрави децата от ДТА „ Лудогорче ” при Капански ансамбъл-Разград за прелестния концерт, който довечера изнесоха дружно с техни връстници от други обединения и който посветиха на Първи юни – Деня на детето.

Г-н Добрев приветства дребните актьори дружно с публиката на концерта „ ДТА ”Лудогорче ” и другари ” в цялостната зала на Общински културен център.

„ След този репертоар можем освен да сме радостни и щастливи, само че и доста горди от надарените деца на Разград ” – съобщи след края на концерта заместник-кметът Добрин Добрев. Той поздрави ръководителите на състава за усиления труд, който поставят във възпитанието и развиването на надарените деца, в осъществяване на задачата да поддържат пламъка на тази към този момент запалена искрица в очите на децата, обвързвана с любовта им към фолклора. Г-н Добрев пожела на децата да продължат с твърдоглавие да репетират и да изнасят още доста прелестни спектакли, да популяризират Разград по сцените на България.

Концертът бе и във връзка 48 години от основаването на детския отбор през 1974 година от Стефан Иванов. През годините другите генерации танцьори от ДТА ”Лудогорче ” са изнесли над 2500 концерта, взели участие са в 49 интернационалните фестивали и състезания, извършени в 16 страни. Към сегашния миг в ДТА ”Лудогорче ” се образоват над 100 деца от 2 до 7 клас. Техен основен живописен началник и хореограф е Иван Иванов, живописен началник – Десислава Иванова, корепетитор – Ненчо Ненов.

В концерта „ ДТА ”Лудогорче ” и другари ” участваха и: дребни танцьори от ДГ №3 „ Приказка ”; Детска танцова школа „ Сладури ” към ОУ ”Васил Левски ” с началник Катя Портянова; танцов състав „ Гецовлийчета ” към НЧ ”Просвета 1883 ”-Гецово с началник Лидия Ганева; Гайдарски оркестър и солисти към НЧ ”Напредък 1901 ”-Разград с началник Пламен Панев и Жанет Мари Кръстева от класа по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца-Разград с началник Свилена Дечева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР